Search
  • Anna Tóth

A 10 legszebb kültéri fotó helyszín Steiermark-banSosem rejtettem véka alá, hogy a szívem mindig a szabadba húz. Imádok a természetben lenni, kirándulni és bizony fotózni is. Nincs szebb háttér, mint egy fenyves, egy tópart vagy hófedte alpesi legelő.


Aki hozzám jön fotózkodni az tudja, hogy hiába van Január, az első helyszín ötletem biztos, hogy egy erdő vagy tó lesz. Ezért szedtem most össze a 10 kedvenc helyszínemet Steiermark-ban, melyen nem csak kirándulásra alkalmasak, de fotó helyszínnek is tökéletesek.


1. HEBALM


Különlegesen szép fenyves. Egy "katedrális" az erdőben. Ottlétünk alkalmával nem tudtam betelni azzal a rengeteg lehetőséggel, amit ez a helyszín magában rejt. Álltam a "színpad" közepén és csak forogtam lassan körbe. Magam előtt láttam a beállításokat és csak szívtam magamba az intenzív fenyőillatot. Talán még egy helyszín sem inspirált ennyire.


2. SOBOTH STAUSEE


Nagyon közel áll a szívemhez ez a hely. Főként azért, mert volt alkalmam már fotózni itt és bizton állíthatom, hogy ez a tó egy olyan helyszín, ami minden témához tökéletesen passzol. Sziklák, erdő, tópart, csend és friss levegő. Ilyenkor jön rá az ember, hogy egy fotózás, akár feltöltődés is lehet.

3. SOMMERALM/TEICHALM


A legszebb helyeket nem feltétlenül a legnépszerűbb látványosságoknál találtam meg. Bár jól ismerem a Teichalmsee környékét - kicsit tovább haladva - felfedeztünk néhány nagyon is látványos és eldugott helyet. Volt szerencsém az egész környéket bejárni minden évszakban. A népszerűsége miatt a helyszínek nagyon könnyen megközelíthetőek és csak picit kell továbbsétálni az eldugott szépségekért.

4. LANGMANN STAUSEE


Ez a helyszín kettő az egyben. Maga a tó is gyönyörű, de van egy része, ami abszolút ismeretlen a túristák előtt. Ez pedig a tó keleti oldalán túl fekvő szurdok. Rejtett és fenséges. Imádom, mert számtalan textúra, számtalan háttér, számtalan lehetőség bújik meg a fák között. Tipikusak az a fotóhelyszín, ami az esküvőtől kezdve a családi fotózáson át minden témájú fotózáshoz tökéletes.

5. KESSELFALLKLAMM


A szurdok, amit sok helyen Kis-Medve szurdoknak is hívnak. Fantasztikus helyszín a vízeséseivel, fahídjaival és különleges szikláival. Egyike a legkülönlegesebb témáknak, amik egy fotón felbukkanhatnak. Szeretem, ha egy fotózás alkalmával igazi élményt adhatok. Egy kis séta a természetben nemcsak, hogy feldobja a fotózás hangulatát, de extra feltöltődést is ad. Az összes helyszín közül ez az egyetlen hely, ahová télen nem biztos, hogy el tudunk jutni. Safety first! A jeges létrákat nem kockáztatjuk.

6. SCHÖCKL


Az elmaradhatatlan. Népszerűsége nem kérdés, de a fantasztikus panorámája miatt úgy gondolom, hogy tömeg ide-vagy-oda, fotóhelyszínnek is tökéletes. Télen-nyáron lenyűgöző. A kilátás verhetetlen. Ez tipikusan az a hely, ahol a fotózás után érdemes tenni egy nagy kört, sétálni, kirándulni egyet. Ismét egy fotózás extrákkal!

7. MARIENSEE


Szerintem az egyik leghangulatosabb helyszín. Volt lehetőségem az ősz és a tél legszebb napjaiban is meglátogatni. A fények, a sűrű erdő, a patak és a vízesések. Kívánni sem lehetne szebb környezetet egy fotózáshoz. A levegő kristálytiszta, a természet pedig a legszebb arcát mutatja. Alig várom, hogy egy tavaszi vagy nyári fotózás keretein belül is meglátogassam.

8. LEOPOLDSTEINERSEE


Csodató. Azt hiszem ez az a helyszín, ahol a képek sokkal többet mondanak az összes szónál. Tökéletes, minden szempontból.

9. BURGRUINE WAXENEGG


Igazi különlegesség. Az a hely, ahol maga a helyszín tökéletesen megadja a fotózás hangulatát. Nagyon különleges, nagyon látványos. Természetesen itt is Safety First!, hiszen a rom tényleg rossz állapotban van. Nem túl nehezen megközelíthető hely, ezért akár a sok kelléket igénylő fotózások helyszínéül is tökéletesen passzol.

10. PATSCHABERG


Ismét egy nagyon különleges hangulatú erdő, ami pont annyira nem népszerű, hogy egy-egy fotózás alkalmával élvezhessük a csendet és a nyugalmat. A fák, a mély avar, a sziklák és a kilátás ismét egy olyan helyszínné varázsolja ezt a helyet, ami rengeteg sok lehetőséget rejt magában.438 views0 comments